adwords BROEDERBEZOEK OP 19 FEBRUARI 2005 IN ERMELO

UITNODIGING AAN ALLE JONGEREN VAN 15-30 JAAR!

Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte broeder Roger in 1940 een internationale oecumenische gemeenschap. De gemeenschap telt een honderdtal broeders; katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit meer dan vijfentwintig landen.

Centraal in het dagelijks leven van Taizé staan de drie gemeenschappelijke gebedstijden.

Vanaf het einde van de jaren vijftig vonden duizenden jongern ut vele landen de weg naar Taizé. Ze nemen er deel aan de wekelijkse ontmoetingen van gebed en bezinning en ontmoeten elkaar in de gespreksgroepen. Ook vanuit Nederland gaan jaarlijks groepen naar Taizé om daar samen een week door te brengen.

Een ervaring van een jongere:

"Als mij van te voren werd gevraagd wat ik verwachtte van een week Taizé en wat ik er dacht te vinden, kon ik dat niet precies omschrijven. Je hoort wel het een en ander van anderen, maar je moet het toch zelf ondervinden. Dat viel, zeker in het begin, niet mee. Vanuit een druk dagelijks leven naar zo'n ander ritme kost best wat moeite. Toch wende het snel.De eenvoud van alles was opvallend. De dagen begonnen 's ochtends al lekker rustig. Ik ging op tijd naar de kerk om nog wat te schrijven of te lezen. Dan de dienst. In het begin moest ik erg wennen aan de lange momenten van stilte. Toch ging ik na verloop van tijd deze momenten waarderen. En dan het zingen. Dat vond ik ook heel bijzonder; zoveel mensen, meerstemmig en af en toe in bertzang met een broeder. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. De vrij eenvoudige melodieën en teksten bleven me vaak de hele dag bij.

In de week van 19 februari 2005 komen twee broeders uit Taizé naar Nederland en zullen daarbij als eerste Ermelo aandoen.

We nodigen jullie dan ook van harte uit om deze dag (19 februari) mee te komen maken.

Op deze dag zijn er 2 vieringen en verschillende workshops, o.a. ontmoeting met de broeders, info. over binnen- en buitenlandse projecten, iconen, zang, enz.

Het programma is als volgt:
10.30 uur: Ontmoeting met kerkelijk werkers en predikanten.
11.15 uur: Ontvangst jongeren
12.00 uur: Middaggebed
12.45 uur: Inleiding door de broeders
13.15 uur: Middageten (lunch zelf meenemen, voor drinken wordt gezorgd)
14.00 - 15.00 uur: Gespreksgroepen
15.00 - 15.30 uur: Thee
15.30 - 16.30 uur: Workshopronde 1
16.45 - 17.45 uur: Workshopronde 2
18.15 uur: Maaltijd (hiervoor wordt gezorgd)
Vanaf 19.15 uur: Kerk open
20. 00 uur: Avondgebed, waarbij ook volwassenen welkom zijn

Er zijn aan deze dag geen kosten verbonden, wel graag z.s.m. opgeven per e-mail: carlaboven@chello.nl

We hopen jullie te ontmoeten in de Immanuelkerk, Stationstraat, Ermelo (dichtbij station)

Werkgroep Taizé, Ermelo